Taktikai játék közben szöget ütött a fejembe a napelem rendszer

Sokszor kapok olyan megkeresést, hogy meséljek róla, hogy mikkel szoktam játszani, ha van szabad időm. Informatikusként nagyon megválogatom, hogy mihez nyúlok, mert a gagyi dolgokkal már tele van a padlás. De most találtam valamit, ami érdekes lehet. Van egy új kedvenc játékom, amit az egyik haverom mutatott, mostanában azzal szoktunk játszani, online. nem az a sima, lövöldözős fajta, ami együgyűeknek való, akik a hétköznapi stresszt nem tudják levezetni, és a virtuális térben élik ki magukat, ez sokkal inkább stratégiai játék, ahol az a lényeg, hogy ki mennyire tudja használni az agyát.

A feladat az, hogy egy 12 főből álló csapatban kell átjutni egy háborús területen úgy, hogy mindenki életben maradjon. Minden körben más vezeti a csapatot és a vezetési stratégiához mérten kap fegyvereket. Nagyon sok múlik rajta természetesen, hogy milyen a csapat, ez elég egyértelmű.

Általában random állítja össze a gép, és nem tudjuk befolyásolni, pedig ha lehetne, én tudom, kikkel akarnék játszani. A múltkor például elég jól jött ki a lépés, mert a 12-ből 6an legalább profik voltak, és csak a többieket kellett magunkkal húznunk. de kifogtam már olyan csapatot is, ahol rajtam kívül mindenki amatőr volt. Volt például egy srác, aki szerintem nem is tudta, milyen rendezvényen van. Nem is értem, hogy így miért lép be, szerintem végig se gondolja, hogy ezt valaki komolyan csinálja, neki csak egy vicc ez az egész.

A múltkor már írtam arról, hogy mennyire utálom a reklámokat, főleg, ha azok játék közben jönnek elő. Tudom-tudom, ingyenes a játék, valamiből nekik is fent kell tartaniuk magukat, na de van olyan, hogy a legizgalmasabb menet közepén egyszer csak megáll az egész és egy reklámot kell nézni 3 percig legalább. és nem lehet kiikszelni, nem lehet tovább menni, nézni kell a reklámot, míg el nem tűnik.

Ilyenkor teljesen kikészülök, mert pont mikor a legjobban benne vagyok, akkor szakítanak félbe és ez elvesz a lendületemből. Kerestem már olyan hekker programot, amivel ki tudnám ütni ezeket a reklámokat a játék közben, de eddig még nem találtam olyat, ami igazán hatékony lenne. A múltkor volt egy reklám, napelem rendszer árakról szólt. A srác, akit az imént említettem, a reklám végeztével még fél órán keresztül ezzel volt elfoglalva. Elmesélte, hogy ők tavaly csináltattak napelemet, és hogy az milyen szuper, meg hogy a cég akik csináltatták, mennyire korrekt volt, és milyen Pazar munkát végeztek, és azóta folyton ajánlja őket, és már a barátainak is ajánlotta őket, és ők is megcsináltatták, és így tovább

Ez ment fél órán keresztül, ráadásul játék közben. Nem akartam elhinni, hogy komolyan ezt csinálja. De nem tudtam kilökni a csapatból, mert ugye itt random megy a kiosztás.

Gondoltam, hogy írok a játék fejlesztőinek, hogy csináljanak már olyan funkciót, ahol, akinek már megvan a csapata, az játszhasson velük, de még nem tettem meg.

Viszont, bármennyire idegesítő is volt, kicsit szöget ütött a fejembe ez a napelem dolog. nagyon magas a villanyszámlánk, és egy ideje már én is kacérkodom a gondolattal, hogy kellene valami alternatív energiaforrás, de mindig, mikor elkezdek rajta gondolkodni, valami eltereli a figyelmemet és annyiban marad a dolog.

Legközelebb, ha feltűnik az a reklám a napelem rendszer árakról, rá fogok kattintani, és lementem a linket, hogy később rendesen utána tudjak nézni, hogy mi hogy megy most ezen a területen. Vagy ha a gép megint összedob a sráccal, kikérdezem, hogy hogy tudom felvenni a kapcsolatot azzal a brigáddal, akikkel ő csináltatta a magáét.

A feleségem is biztosan örülne neki, hiszen már régóta nyavalyog nekem ezért, de ő szerinte én csak a játékokkal vagyok elfoglalva, semmi mással. Lehet, van ebben valami. Anyáméknak is van felszerelve ilyen rendszer, és a múltkor, mikor munkába menet szétnéztem a környéken láttam, hogy egyre több tetőre kerülnek fel ilyen rendszerek, Ha ennyi ember él vele, biztosan nem lehet olyan rossz megoldás, csak nagyon időigényes, míg az ember kitalálja. De a srác azt mondta, az a cég, akikkel ő csináltatta, segített a tervezésben is és még valami pályázati pénzt is szereztek neki a kivitelezéshez. Így már azért sokkal jobban hangzik.

És talán, ha nekünk is lenne ilyen, nem kellene folyton azt hallgatnom, hogy miattam magas a számla, mert reggeltől estig mennek a számítógépeim. Mindig, minden a játékra van fogva, de hát informatikus vagyok, nekem a számítógép munkaeszköz.

Na, mindegy, most vissza megyek játszani, de ha ennek a partinak vége, biztosan utánanézek rendesen.