Ha megfájdul a torkom videojátékozás közben, anyukám mindig Tantum Verde sprayt ad nekem

Videojátékozni nem mindig a felhőtlen szórakozásról szól. Sőt, velem például gyakran megesik az, hogy mikor leülök játszani akár a kedvenc konzolom, akár a számítógépem elé, akkor egy idő után olyan ideges leszek, hogy legszívesebben kivágnám az ablakon az egészet. Miért? Mert ha éppen rosszul megy a játék, nem sikerül egy küldetés, vagy olyan csapatba osztanak be, ahol rajtam kívül senki nem csinál semmit, akkor könnyű veszteni. Ilyenkor kárba megy a munka, oda a szórakozás és nem marad más csak az idegeskedés és a káromkodás.

Amikor még kisebb voltam, akkor apukám sokszor fenyegetett azzal, hogy ha csak felhúzom magamat a játékaimmal, akkor elveszi őket és nincs probléma. Innen üzenem minden olyan szülőnek, aki szerint ez a jó megoldás, hogy bizony ez nem jó módszer. Sőt.

Persze nem mindig leszek ideges játék közben. Van, amikor minden olyan jól jön ki, hogy sorról sorra nyerem a mérkőzéseket és haladok a történetben. Ilyenkor semmi gond nincs a hangulatommal, hiszen azt kapom a játéktól, amit szerettem volna. Mondjuk megjegyezném, hogy amikor éppen rosszul áll a szénám és egyik meccset veszítem el a másik után, vagy éppen nem tudok előre haladni, akkor is élvezem amit csinálok, csak éppen kicsit ideges vagyok miatta. Szerintem mindez teljesen normális, sőt, a legtöbb barátom, akik szintén játszanak, ugyan így vannak ezzel.

Alapvetően mindig élvezem, hogy amikor van egy kis szabadidőm, akkor le tudok ülni a gép elé, elindítok egy olyan játékot, amihez éppen kedvem van. Ilyenkor szinte teljesen ellazul az agyam, elfelejtem a mindennapi élet problémáit és lazítok. Az egyetlen olyan eshetőség, amikor a játék sem esik igazán jól az, mikor beteg vagyok. Például mikor fáj a torkom, akkor nem tudok játék közben Skype-on beszélgetni a barátiammal, mivel még a nyelés is rosszul esik, nemhogy a beszéd.

Hála az égnek a torokfájás például sosem tart sokáig nálam, mert anyukám tudja, hogy ilyenkor mit kell tenni. Tantum Verde spray-t szokott adni nekem, ami hamar megszünteti a fájdalmat, hogy tudjak utána minden gond nélkül beszélni, mintha mi sem történt volna. Ha pedig azért fájdul meg a torkom, mert az előtte levő napokban túl sokat kiabáltam a gép előtt egy esetleges vesztes széria miatt, a Tantum Verde akkor is segít. Csak éppen anyunak nem mondom el, hogy mi volt a probléma forrása, hiszen a lényeg csak annyi, hogy elmúljon a fájdalom.