Ezentúl a nyaralóban is lehet majd videójátékozni, hála a gázpalacknak

Olyan régen nem videó játékoztam már, szabályosan hiányzott. Régebben, amikor még gimibe jártam, nem telt el úgy egy nap, hogy legalább egy órát ne játsszak. Most, hogy már dolgozom, egyre kevesebb időm jut az ilyesmire.

A hétvégén azonban volt időnk egy kicsit összeülni a haverokkal, és mint a régi szép időkben nekiültünk játszani. Közben a barátnőink, feleségeink, kinek mi, pletykáltak a konyhába. Azóta a barátnőm azzal nyaggat, hogy rendeljünk gázpalackot a nemrégiben felújított családi nyaralójukba, mert azzal, majd milyen jó lesz fűteni, és akkor hűvösebb időbe is kimehetnénk oda. Eleinte nem hajlottam a dologra, úgy voltam vele, hagyjon engem békén ezzel, amúgy sem akarok a szüleivel még több időt együtt tölteni. De aztán megfogott. Mondta, hogy ha lenne fűtésünk, akkor a haverokkal is kimehetnénk oda hétvégenként, és ugyanúgy játszhatnánk, mint most. Na puff, tudta hol kell megfognia. Jól van, belementem.

Eleinte azt sem tudtam, hogy mégis honnan szerezzek én neki gázpalackot, meg azt mire fogjuk rákötni. Aztán mondta, hogy tulajdonképpen nekik van kint, mivel régebben is ezzel oldották meg a fűtést, csak már egy ideje kifogyott és senki nem intézett helyette másikat.

Szerencsére manapság az interneten már minden megtalálható. Nem is telt sok időmbe, míg rátaláltam a Gázpalack futárra, ahol nagy örömömre láttam, hogy gázpalack töltéssel is foglalkoznak. Bár elképzeléseim szerint a kint felejtett palack elég régi lehet, jobban járunk, ha most veszünk egy újat, de a későbbiekben jól fog jönni az újratöltés. Megnéztem, hogy milyen palackokat is forgalmaznak, megkérdeztem a barátnőmet, hogy nekünk milyen is kéne. Ő úgy emlékszik, hogy propángáz, láttam van is ilyen, remélem, hogy nem téved. A rendelés amúgy is telefonon zajlik, úgyhogy rákérdeztem, hogy vajon tényleg ezt keresem, azt válaszolták, hogy minden bizonnyal igen. Nem szeretem, amikor olyan dolgokat bíznak rám, amihez nem értek. De szerencsére ezen az oldalon elég jól el tudtam igazodni, hamar megtaláltam, amire szükségem van és még segítséget is kaptam. Mondták, hogy vidékre nem tudják kiszállítani, de elhozzák ide hozzánk. Végül is nem is baj, hiszen akkor nekünk is ki kellett volna mennünk a nyaralóhoz, így meg majd kivisszük mi. Mondták, hogy bármikor után töltik, ha arról van szó, csak szóljunk. Amúgy szerintem a gázpalack töltés árak is teljesen rendben vannak.  Továbbá megtalálható az oldalon egy csomó féle gázpalack, nem is tudtam, hogy ennyi van. Van itt például PB gáz, Targoncagáz, Hélium, Argon, Nitrogén. Azt mondják, hogy az ember csak addig tűnik butának, amíg utána nem néz valaminek, inkább kérdezzünk, mint, hogy tudatlanul haljunk meg. Szóval én kérdeztem. Lehet le is fárasztottam a hölgyet a telefonban, de azért mindenre válaszolt.

Legalább már azt is tudom, hogy honnan kell gázpalackot rendelni és fogom tudni ajánlani másoknak is, ha esetleg van még, akinek szüksége van rá. Én leragadtam a központi fűtésnél, nem tudtam, hogy van erre más megoldás is, de mint kiderült van és nem is olyan drága. Hétvégi háznak pedig ideális. Ahogy nézem a palack sem lesz túl nehéz, mindössze tíz és fél kiló, azt sem a kocsim, sem én nem fogom megsínyleni, míg a helyére tesszük. Kérdés, hogy mit csinálunk a kinti, régi palackkal. Bár azt mondták a telefonban, hogy ha nincs nagyon rossz állapotban, vagyis nem túl rozsdás és jól zár, akkor megtöltik nekünk azt is, amúgy sem árt, ha van kéznél egy tartalék palack. Amikor kimegyünk az lesz az első dolgom, hogy ezt megnézzem.

Már alig várom, hogy átvigyük a palackot, beszereljük és kezdődhessenek a közös hétvégék a barátokkal. Még nem tudom, hogy milyen hatása lesz a palacknak, de bizakodó vagyok.