Az ingatlanvásárlás nem játék

Azt szeretem a játékokban, hogy azokban bármit csinálhat az ember, nincs következménye. Nem kell aggódnia, ha valamit ott elszúr, annak később megissza a levét. Mindez éppen arról szól, hogy az ember kipróbálhasson új dolgokat, és megnézhesse, mi történik utána, de közben nem kell azon aggódnia, hogy egy rossz lépés és elszúrta az életét. Éppen ettől válik az egész szórakoztatóvá.

De sajnos a való világ nem ilyen. Néha felnőttként kell viselkedni, és dönteni kell.

Például arról, hogy hol akarok ezek után lakni. Eddig az albérleteteket fizettem, de most már tényleg szeretnék magamnak egy saját lakást. Az albérlet úgyis inkább már csak viszi a pénzt, és hosszú távon mégis sokkal jobban megéri, ha befektetek egy lakásba, ami csak az enyém. Viszont nem olyan könnyű kiválasztani az az otthont, amiben utána még évekig lakni fogsz. Néztem sok ingatlanos oldalt, de valahogy nem találtam olyan lakást, ami nekem tetszett volna, és épp megfelelt volna az igényeimnek.

Kicsit tovább kutattam a neten, és ekkor találtam egy apróhirdetési oldalra, ahol ingatlanok is vannak. Nem is kellett sokat keresnem, csak beírtam, hogy eladó lakás nyíregyháza.

Ezután már nem is olyan nehéz volt megtalálni a lakásokat, amik érdekeltek. Csak annyit kellett tennem, hogy kijelölöm, melyik városban keresek lakást, és kilistázott egy csomó lehetőséget. Külön előny, hogy közvetlenül az eladónak küldhetek üzenetet, és így beszélhetem meg vele a részleteket.

Az ingatlanvásárlás nehéz és stresszel tud lenni, de ha valaki megtalálja az okos megoldásokat, éppen olyan könnyű szerrel győzelmet arathat, mint egy játékban.