A nyári gumi árak alacsonyabbak, mint a konzoloké

A barátom imádja a videójátékokat. Amikor csak tud, streamel, játszik, versenyekre jár, egyszóval élete fontos részét képzik a videójátékok. Sokak szerint ez nem jó, én viszont úgy vagyok vele, hogy mindenki annak szenteli a hobbiját, aminek akarja. Ha valaki játszani akar, akkor játszik. Sokan mondják, hogy ez nem fejleszt, ha olvasna, vagy sakkozna szabadidejében az már valami, de ez nem. Hát… a sakk kicsit elavult dolog, és bizony a videójátékozás is fejleszt. Egyrészt a térlátást és a reakcióidőt, ami például vezetésnél jön jól. Bármilyen meglepő, az agyat is fejleszti, a gondolkodást, a sok fele figyelést. Ezek olyan dolgok, amelyek hasznosak lehetnek az életben, és én úgy látom, hogy ameddig az ember nem függő, addig nincs miért aggódni. Az én párom pedig kijelenthetem, hogy nem függő. Akármikor le tudja tenni, és nem hanyagolja el a kötelességét. Meg engem sem.

Egy problémám van a videójátékokkal, hogy drágák. Manapság már a kerékgumi olcsóbb, mint a videójátékok.

Mondok is egy példát. Múltkor éppen tönkrement az autógumink, és venni akartunk egy újat. El kezdtünk keresgélni az interneten. Végtére is találtam egy oldalt, ahol nagyon olcsón árultak autógumit.

  • Te! Itt a nyári gumi árak alacsonyabbak, mint a konzoloké! És ráadásul jó minőségűek, jó márkától! El tudod ezt hinni?

A barátom hitetlenkedett, míg meg nem nézte az oldalt. Akkor látta, hogy bizony tényleg igazam van. Nagy akciók voltak, már 9490 Ft-tól lehetett vásárolni nyári gumit és a leírás szerint utánvéttel és kártyával is lehetett fizetni. És mindegyik autógumira biztosítottak két év garanciát. Eléggé megbízható és aprólékos oldalnak tűnt, így meggyőztem a barátom, hogy rendeljünk. Persze ő nem szeret valamiből a legolcsóbbat rendelni, és csak az általa kipróbált márkákban bízik, de szerencsére volt olyan márka is, amit jónak gondolt, és ahhoz is meglepően kedvező áron juthattunk hozzá.

Végtére is megrendeltük a kiválasztott autógumit. Már másnap megérkezett. A barátom kifizette. És nagyon szép, új gumikat kaptunk. Tartósnak is tűntek. Kipróbáltuk, és nagyon jól tudtunk vele menni. A biztonságos vezetés érzet bizony fontos dolog.

Meg is mondtam a barátomnak, hogy abban a hónapban nem vehet magának videójátékot, ő pedig azt mondta, hogy jó, de akkor én se vegyek több táskát, meg ilyeneket… Én vállat vonva belementem. Azért örülök, hogy a félretett pénzünkhöz nem kellett nyúljunk, és ennyiből megúsztuk ezt a kerékcserét. Ajánlani fogom másoknak is!

A párom szerint így már sok-sok évig nem lesz gondunk a kocsival, mert ezek jó minőségű kerekek. Remélem igaza lesz!