A kocka férjem rendelt olcsón sportbabakocsit

Nagymamám még azt mondta, hogy a fiúk sosem nőnek fel. Akkoriban még nem tudtam, hogy ezt mire érti pontosan, de most már teljesen tisztába vagyok vele. Az állítás teljes mértékben igaz. Igaz volt régen is, meg most is. A férjem ugyanis már harminc éve is elmúlt, és még mindig videojátékokkal játszik szabadidejében. Pedig azt hittem ebből majd egyszer kinő! De nem! Neki nem volt elég az elmúlt 10 év amit kockulással töltött, neki kellett még ez most is. Számomra érthetetlen, hogy egy felnőtt férfi mit lát abba, hogy lövöldözik, meg versenyezget, meg minden. Oké, kiskoromba én is élveztem a mariot, például, de akkor még kicsi voltam. Én kinőttem ebből, ő miért nem? Már évek óta elvetettem azt a tervet, hogy ezt a rejtélyt megfejtsem, most már csak azt mondom rá, hogy szakmai ártalom. Ugyanis programozó informatikusként dolgozik, és mostanában játékokat is tervez. Talán így már okésabb a dolog, hogy pénzt is keres vele, de attól még, na mindegy. Már nem szólok ezért. De amikor kiderült, hogy várandós lettem, kicsit megijedtem. Vajon készen áll ez a férfi az apaságra? Mert elég furcsán tud néha viselkedni. Mondtam neki, hogy most már el kéne kezdenünk babadolgokat venni. “Jó jó, majd ráér még…” Mondta mindig.

 • Na, jól van, Gyula! Most kapsz egy feladatot! Vegyél egy babakocsit! De jót vegyél bizony! Állj fel a géped mellől és irány!
 • Miért kéne felállnom? – kérdezte.

A kérdést magam sem hittem el. Közelebb mentem, és láttam amint a férjem beütötte a keresőbe, hogy “babakocsik.hu”.

 • Na, persze! Azt hiszed, hogy ki fog adni valamit?
 • Nem hiszem, hanem tudom. – mosolygott rám kedvesen.

Amit mondott, beigazolódott. Tényleg feljött egy oldal, ahol nagyon szép babakocsik voltak láthatóak.

 • Milyen típus kell, drágám? Anex, Mutsy, Kunert, vagy esetleg egy sportbabakocsi?
 • Hmm.. sport.

Rákattintott, és nagyon szép sport babakocsikat dobott ki az oldal. Nagyon olcsó volt mindegyik, és jobbnál jobb színekbe voltak elérhetőek. Az általam kiválasztott babakocsi 6 színben is elérhető! Nagyon tetszett, hogy könnyen összecsukható volt, és könnyű, tömegközlekedésen is lehetett használni. Egy videót is találtam, melyben bemutatták, hogy hogy lehet könnyen összecsukni. A támlája állítható volt, ami praktikus, tud benne a gyerek aludni is. A videóban azt is bemutatták, hogy ha a háttámlát leengedjük, a kiengedhető kupola védelmet nyújt a szél ellen. Nagyon tetszett ez a szerkezet. És mivel pont százezer felett volt egy kicsivel a babakocsi ára, így ingyenes volt a szállítás.

 • Akkor megrendelhetem? – kérdezte.
 • Csak így? – csodálkoztam.
 • Tetszik? – kérdezte megint.
 • Tetszik. – válaszoltam.
 • Akkor megrendelem! – döntötte el.

És bizony meg is rendelte. Nem hittem a szememnek, hogy ilyen gyorsan, pár perc alatt elintézte ezt a dolgot. Lehet, hogy mégis ő csinálta jól! Mi nők, hajlamosabbak vagyunk sokkal több időt eltölteni vásárlással, válogatással, és ilyenekkel, a férfiak pedig igyekeznek a lehető legkevesebb időt eltölteni ezzel. Na, de majd a végeredmény! Ott dől el minden! Lehet, hogy meg se érkezik!

Hiába kívántam én rosszat, a babakocsi idejében megérkezett. Szépen be volt csomagolva és pont olyan volt, mint a képeken. Össze is állítottuk hamarjában, és azt kell, hogy mondjam igen szép volt. A videó alapján könnyen össze tudtam csukni, le tudtam hajtani és minden megfelelt az elképzeléseimnek. Azt hiszem innentől már mindent a férjemre kéne bíznom. Elvégre az interneten minden elérhető. Mondjuk ahhoz, hogy valaki online rendeljen bármit is, nem kell informatikai tudás. Egyszerűen csak ügyesnek kell lenni, hiszen az internetre bárki feltölthet bármit, és nem biztos, hogy jól járunk, ha előre fizetünk. Csalók mindenütt vannak, de szerencsére nekem nem kell aggódnom ilyen miatt, ugyanis a férjemnek jó szeme van az ilyesmihez, egyből látja, ha valami nem kóser!

A babakocsi szerencsére azóta is jól funkcionál, és a második gyermek is úton van, ő is jól fogja tudni használni, hiszen az anyaga nem sérült, és ugyanolyan szép és kényelmes maradt!